dinsdag, 16. oktober 2007 - 21:11

Coevorden geeft ‘geldgids’ uit

Coevorden

Wethouder van Sociaal Maatschappelijke Zaken en Welzijn van Coevorden, Truus Pot-Eland, presenteert op woensdag 24 oktober het ruim honderd pagina’s tellende boekje 'Geld(t) voor jou'. Een handzame en overzichtelijke gids met tips en adviezen om het huishoudboekje op orde te houden. De gids is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar meer balans tussen inkomsten en uitgaven.

De ‘Geld(t) voor jou’ gids geeft een overzicht van allerlei regelingen en voorzieningen. Een glashelder beeld van welke mogelijkheden er zijn, voor wie ze zijn en waar en hoe ze zijn aan te vragen. Verder geeft de gids informatie over het op orde krijgen en houden van inkomsten en uitgaven en de administratie. En wat men kan doen als er toch financiële problemen ontstaan. Ook staan in het boekje handige tips om geld te besparen. Het concept van deze gids is ontwikkeld door de gemeente Emmen.

Het eerste exemplaar van het boekje wordt door wethouder Pot uitgereikt aan de voorzitter van de Clientenraad in Coevorden, mevrouw Carolien Huis. Mevrouw Huis krijgt de gids overhandigd tijdens een lesuur Maatschappijleer van Havo 4 op scholengemeenschap De Nieuwe Veste in Coevorden. Aansluitend verzorgt een medewerker schuldhulpverlening een gastcollege over omgaan met geld. Juist jongeren hebben het financieel niet breed, terwijl zij wel aan veel verleidingen worden blootgesteld. De gemeente wil hen bewust maken van de mogelijke problemen.
Provincie:
Tag(s):