maandag, 15. oktober 2007 - 20:46

Cruyff Court aanwinst voor Noorderpark

Assen

Een prachtig veld met een wel zeer bijzondere gele middenstip. Gemeente Assen, het Bewonersoverleg Noorderpark, de sportverenigingen en de Stichting Cruyff Court KNVB Velden (CCKV) presenteren woensdagmiddag het Cruyff Court op het Thorbeckeplein in het Noorderpark. Om 13.00 uur geven voetballer Sergio van Dijk en wethouder Gerrit Piek de aftrap.

Er zijn deze middag tal van activiteiten op het Cruyff Court Noorderpark Assen. Om 13.15 uur is er een demonstratiewedstrijd G–voetbal, onder leiding van scheidsrechter Sergio van Dijk. Vanaf 14.00 uur nemen de D– teams van verschillende Asser voetbalverenigingen het tegen elkaar op tijdens een voetbaltoernooi. Voor alle kinderen uit de wijk is er een springkussen. Er komt een clown die voor een extra feestelijk tintje zal zorgen. Donderdag 18 en vrijdag 19 oktober houdt Sportbuurtwerk een wijkvoetbaltoernooi op het veld. Zaterdag 20 oktober organiseren de inwoners uit de wijk zelf een voetbaltoernooi.

Het Cruyff Court is een aanwinst voor het Noorderpark. De jeugd in de wijk krijgt de mogelijkheid om in een veilige omgeving te sporten. Sportverenigingen, scholen, sportbuurtwerk en inwoners uit de wijk kunnen het veld gebruiken om activiteiten te organiseren. Het veld is een co–financiering van de Stichting Cruyff Courts KNVB Velden (CCKV) en de gemeente Assen.
Provincie:
Tag(s):