zondag, 23. december 2007 - 14:55

De Guzman doet NEC de das om

(Elfvoetbal) Feyenoord heeft eindelijk weer eens een wedstrijd op vreemde bodem gewonnen. Dankzij twee doelpunten van Jonathan de Guzman wonnen de Rotterdammers met 2-0 bij NEC.

Feyenoord leek in de eerste helft een lastige middag tegemoet te gaan. De thuisploeg liet het initiatief volledig over aan de gasten, die daar bitter weinig raad mee wisten. Een doelpuntloze eerste helft was het gevolg.

In het tweede bedrijf schoot Feyenoord uitstekend uit de startblokken. Meteen na rust tekende De Guzman voor 1-0, na een verkeerde terugspeelbal van Lorenzo Davids. Na een uur maakte de jonge middenvelder zijn tweede treffer van de middag en besliste daarmee het duel.

Dankzij deze overwinning en de nederlaag van Ajax bij Excelsior, klimt Feyenoord naar de tweede plaats op de ranglijst.