donderdag, 22. november 2007 - 17:17

Duits-Nederlandse samenwerking tegen wateroverlast Grensstraat

Landgraaf

De Gemeente Landgraaf gaat intensief samenwerken met haar Duitse buurgemeente Ãœbach-Palenberg om de wateroverlast in de Grensstraat aan te pakken. Bij hevige regenval is er met name veel overlast, zoals ondergelopen kelders, in het lager gelegen Duitse deel van de straat. Volgens een gemeenschappelijk onderzoek zou de aanleg van een nieuwe buffer, in combinatie met een nieuw rioleringssysteem in Ãœbach-Palenberg, de problemen moeten verhelpen, meldt de Zuid-Limburgse gemeente.

Door het benutten van elkaars rioleringssystemen en ruimte, wordt het probleem dus gezamenlijk aangepakt. De gekozen oplossing is bijzonder effectief en levert voor beide gemeenten bovendien een financieel voordeel op.

De buffer zou aan de Feldweg in de deelgemeente Scherpenseel moeten komen en een inhoud van 5000 m3 krijgen. De nieuwe buffer gaat dan fungeren naast de reeds bestaande buffer van 2000 m3 aan de Grensstraat in Landgraaf die volledig gerenoveerd wordt. Wanneer de buffer in Landgraaf vol is, zal het overtollige water, zonder overlast te veroorzaken, naar de nieuwe buffer geleid worden.

Via een Europese aanbesteding gaan beide gemeenten het project, dat ongeveer twee miljoen euro gaat kosten, aanbieden. De colleges in beide gemeenten hebben budgettair al rekening gehouden met dit grootse project. De gemeenteraden buigen zich in december nog over het plan.
Provincie:
Tag(s):