maandag, 10. september 2007 - 21:17

Dwingeloër in het zonnetje gezet door Hart in Aktie

Dwingeloo

De 63-jarige Cor Kamphof uit Dwingeloo is zaterdag in het zonnetje gezet door het televisieprogramma Hart in Aktie. Aanleiding was de Dag van de Alfabetisering. Kamphof volgt een cursus lezen en schrijven bij het Alfa-college in Hoogeveen en werd samen met twee andere cursisten getrakteerd op een feestelijke dag in Amsterdam, aangeboden door Hart in Aktie.

Op het programma stond o­nder andere een rondvaart door de hoofdstad, een diner in aanwezigheid van prinses Laurentien en tot slot de voetbalwedstrijd Nederland-Bulgarije in de ArenA. De dag is gefilmd door Hart in Aktie, met presentatrice Natasja Froger. De uitzending is op woensdag 12 september om 20.30 uur op SBS 6.

‘Het was een geweldige dag. Een volslagen verrassing, maar een fantastische ervaring’, vertelt Cor Kamphof. Hij is behalve cursist bij het Alfa-college ook een zogeheten ambassadeur laaggeletterdheid. Deze ambassadeurs zijn (oud)-cursisten lezen en schrijven die zich inzetten in de strijd tegen laaggeletterdheid. Kamphof: ‘Prinses Laurentien heeft tijdens het diner een toespraak gehouden en o­ns aangemoedigd om vooral door te gaan met o­ns werk als ambassadeurs tegen laaggeletterdheid.’ Prinses Laurentien is voorzitter van de Stichting Lees & Schrijf.’

Ook in Drenthe gaat de strijd tegen laaggeletterdheid verder. Bij het Alfa-college zijn cursussen lezen en schrijven beschikbaar (aanmelden kan via 0800-235 825 368). En op ETV.nl Drenthe starten vanaf maandag 17 september de uitzendingen van het programma ‘Lees en Schrijf’. Dit programma wordt op werkdagen uitgezonden om 9.30 uur en in het weekend om 13.30 uur via RTV Drenthe. Het programma is ook te zien op internet via www.etv.nl.
Provincie:
Tag(s):