vrijdag, 7. september 2007 - 20:35

Eelde-Paterswolde: culturele hoofdstad van Tynaarlo

Eelde - Paterswolde

Dit jaar wordt voor de eerste keer de Drentse Uitdag georganiseerd. Overal in Drenthe vinden op 15 september culturele activiteiten plaats. Ook in de gemeente Tynaarlo. Omdat de Drentse Uitdag in ieder geval de komende drie jaar op het programma staat, heeft de gemeente Tynaarlo ervoor gekozen om elk jaar één van de drie 'grote' dorpen centraal te stellen. Voor dit eerste jaar is Eelde-Paterswolde op zaterdag 15 september tussen 10.00 en 16.00 uur de 'culturele hoofdstad' van Ty-naarlo.

In Eelde en Paterswolde is veel te beleven op cultureel gebied. Daarom hebben de beheerders en eigenaren van de culturele instellingen in Eelde onder leiding van de gemeente Tynaarlo en de Culturele Raad Eelde de koppen bij elkaar gestoken en een zeer gevarieerd programma opgezet. Het ICO, Cen-trum voor Kunst & Cultuur, zorgt voor een aantal muzikale optredens.

Iedereen kan op 15 september meedoen aan een groot aantal activiteiten op de landgoederen Vennebroek, De Braak, De Duinen, Lemferdinge, Vosbergen, in museum De Buitenplaats, Klompenmuseum gebr. Wietzes, Museum De Vosbergen, bibliotheek Eelde. Natuurmonumenten, IVN Eelde Paterswolde en Ol Eel verlenen hun medewerking bij de Drentse Uitdag Tynaarlo op de verschillende locaties.

Het programma is beschikbaar bij de locaties, maar ook te bekijken op www.tynaarlo.nl.
Provincie:
Tag(s):