maandag, 22. oktober 2007 - 9:52

Eerste lustrum Energiebeurs trekt recordaantal bezoekers

Heerenveen

Energie Service Friesland kijkt terug op een zeer geslaagde beurs. De Lustrum-Energiebeurs trok afgelopen weekeinde ruim 4600 bezoekers. Daarmee werd het record van vorig jaar ruimschoots verbroken. Toen kwamen er 3800 bezoekers naar de Energiebeurs in de sfeervolle Fryslân Fun Plaza van het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Niet alleen Friezen bezochten de beurs, ook uit de andere noordelijke provincies was er veel belangstelling.

Overzichtelijk, ruim opgezet en een ongedwongen sfeer waren de positieve reacties van de bezoekers. Geen verplichting om te kopen of een abonnement af te sluiten, maar rustig rondkijken en informatie inwinnen. Ook van de zijde van de gerenommeerde fabrikanten klonken uitsluitend positieve geluiden.

Volgens directeur Wout de Jong van Energie Service Friesland een bewijs dat het concept dat in 2003 werd opgezet, nog steeds aanslaat. “Vooral de stijgende energieprijzen dwingen fabrikanten tot innovaties voor steeds zuiniger apparatuur met meer comfort. De Energiebeurs is een goede gelegenheid om de nieuwe ontwikkelingen aan een breed publiek te tonen. Als Energie Service volgen wij alle ontwikkelingen op de voet. Op die manier houden wij onze vakbekwaamheid op het gebied van service, onderhoud en energiebesparingen op peil.�

Energiebesparing en duurzame technieken waren de speerpunten op de Energiebeurs. De aftrap op vrijdag gebeurde daarom met een symposium van DuTeF, Duurzame Techniek Fryslân. DuTeF is een collectief van Friese installateurs dat zich sterk maakt voor het gebruik van duurzame technieken voor nieuwbouw, verbouw en renovatie. De beurs telde maar liefst acht nieuwe standhouders op het gebied van duurzaamheid. Ze toonden de noviteiten voor het gebruik van onder meer wind- en zonne-energie, warmtepompen en warmteterugwininstallaties. Uit de grote belangstelling voor deze ontwikkelingen blijkt dat steeds meer mensen nadenken over nut en gebruik van duurzame technieken.
Provincie:
Tag(s):