maandag, 14. mei 2007 - 20:00

Eerste rust- en pleisterplaats voor paarden een feit

Odoorn

In Odoorn is op feestelijke wijze de eerste rust- en pleisterplaats van de provincie Drenthe officieel geopend. Deze rustplek voor paarden, menners en ruiters ligt vlakbij de noodvoorziening van theehuis Poolshoogte in de bossen van Staatsbosbeheer.

Vereniging Paardentoerisme Drenthe heeft de rust- en pleisterplaats gerealiseerd in nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer. Drenthe richt zich al langere tijd op uitbreiding van de recreatieve mogelijkheden voor de ruitersport, waaronder het uitzetten van bewegwijzerde ruiter- en menpaden. Om de routes nog aangenamer te maken, ontwikkelen verscheidene ondernemers langs de paden rust- en pleisterplaatsen. Hier kunnen ruiters, menners en paarden op een veilige plek uitrusten.

De rust- en pleisterplaatsen maken deel uit van het project Outdoor Offensief Drenthe. Dit project is bedoeld om de vele toeristisch-recreatieve outdoor-activiteiten, zoals wandelen, paardrijden en mountainbiken, in Drenthe beter te ontsluiten voor de consument. Naast de twaalf Drentse gemeenten doet ook de aangrenzende Friese gemeente Ooststellingwerf mee in het programma dat mede mogelijk gemaakt is door bijdragen vanuit de subsidieprogramma’s Leader+ en Kompas.
Provincie:
Tag(s):