donderdag, 21. juni 2007 - 9:09

Eigen Huis start protest website tegen verhoging OZB

Amersfoort

Vereniging Eigen Huis (VEH) start donderdag op landelijke actie tegen het Kabinetsbesluit om de stijging van de Onroerende zaakbelasting (OZB) tarieven volgend jaar vrij te geven. Iedereen kan zich op de actiesite melden en zijn proteststem laten horen.

Vereniging Eigen Huis zal de proteststemmen voor aanvang van de parlementaire behandeling aan de Leden van de Tweede Kamer aanbieden. Daarnaast roept de vereniging de Leden van de Tweede Kamer in een brief op om vast te houden aan de bestaande maximering van het OZB tarief.

Als gemeenten volgend jaar de stijging van de OZB weer zelf kunnen bepalen, lopen huizenbezitters een groot risico dat zij in de komende jaren een fors hogere rekening moeten betalen, aldus eigen huis. Huurders blijven bij deze belasting buiten schot en verhuurders hebben in de meeste gevallen -in verband met de gelimiteerde huurstijging- geen of nauwelijks ruimte om extra OZB-kosten door te berekenen in de huur. Begrotingstekorten en nieuw beleid komen dus vooral voor rekening van eigenwoningbezitters.

Huiseigenaren kunnen hun proteststem kwijt op www.ozbprotest.nl
Provincie:
Tag(s):