dinsdag, 10. april 2007 - 22:56

Essien schiet Chelsea naar halve finale

Valencia en Chelsea leken zich al op te maken voor de verlenging. Na negentig minuten stond er een 1-1 stand op de borden, dezelfde stand als de uitslag van vorige week in de heenwedstrijd.

In de extra tijd schoot Michael Essien de Londenaren echter naar 1-2, na een foutje van Santiago Canizares. De enige fout van de doelman gedurende de wedstrijd, maar wel een erg dure.

De overwinning van de ploeg van Jose Mourinho was zeker niet onverdiend. Vooral na rust was Chelsea de betere ploeg en kreeg het een aantal goede kansen. Eenmaal was het raak, toen Shevchenko tien minuten na rust tot zijn eigen verbazing de bal voor zijn voeten kreeg en binnen schoot. De stand was toen 1-1, want Fernando Morientes had voor rust al voor de 1-0 gezorgd door een voorzet van Joaquin binnen te glijden.

De ontlading na afloop bij de spelers van Chelsea was groot. Bij Mourinho trouwens ook, die zijn droom -het winnen van de Champions League- steeds dichterbij ziet komen.