donderdag, 25. oktober 2007 - 18:12

Europeese primeur Emmen krijgt eerste TruckCity

Emmen

Tijdens de opening van de BedrijfsautoRai in de Amsterdam RAI is donderdag tijdens een gezamenlijke perspresentatie van projectontwikkelaar TCN Property Projects en de gemeente Emmen bekend gemaakt dat het eerste grootschalige Europese truck-facility center met beveiligde parkeerplaatsen voor het (inter-) nationale beroepsgoederenvervoer in Emmen gevestigd zal worden.

TruckCity Emmen biedt tal van faciliteiten aan aan (inter-) nationale transporteurs en logistieke dienstverleners. Waaronder horeca- en sanitaire faciliteiten, sport- en fitnessruimtes, wasstraten voor trucks, onderhouds- en reparatievoorzieningen, dieselbrandstofpunten, alsmede een 160-tal bewaakte en een 100-tal onbewaakte parkeerplaatsen.

Het truck-facility center, waarmee een omvangrijke investering is gemoeid, wordt gerealiseerd op het Bedrijvenpark A37 (direct aan de A37) op een perceel van circa 6,2 hectare. TruckCity speelt hiermee in op belangrijke trends in de vervoerssector. Het is een 24-uurs totaalconcept gericht op alles wat de vervoerder en chauffeur zich wensen. De truckdorpen garanderen bestuurder en lading veiligheid, zorgen voor efficiency door keuringen en onderhoud tijdens de rusttijden uit te voeren en bieden de chauffeurs een huiskamergevoel en allerlei ontspanningsmogelijkheden.

Initiatiefnemer TCN Property Projects, met hoofdkantoor in Utrecht, geeft hiermee nadrukkelijk gehoor aan de wens van de beroepsgoederensector, maar ook de Europese Commissie en de ministeries van Rijkswaterstaat en Economische Zaken en provinciale overheden. Het is de wens om langs belangrijke logistieke verkeersaderen in Nederland zeven beveiligde parkeerplaatsen te realiseren. In een tijdsbestek van circa 7 jaar worden 50 TruckCity’s gerealiseerd langs belangrijke snelwegen en logistieke knooppunten als lucht- en zeehavens in Europa.

TCN heeft voor Emmen gekozen vanwege de strategische ligging aan de A37 (die zich razendsnel ontwikkelt tot één van de belangrijkste verkeerswegen van en naar de Randstad, Duitsland, Scandinavië en de Baltische Staten), de directe beschikbaarheid van grondposities en de slagvaardigheid van de desbetreffende gemeente.

Wethouder Economische Zaken van de gemeente Emmen, de heer Gezienes Evenhuis, vermeldde niet zonder trots dat hij zeer verheugd was met het besluit van TCN Property Projects om de eerste TruckCity in zijn gemeente te realiseren. De gemeente Emmen ondervindt al enige tijd de positieve effecten van de A37, waarvan de officiële opening overigens zal plaatsvinden op 28 januari. De laatste jaren hebben zich enige tientallen bedrijven in Emmen gevestigd die anticiperen op de snelle wegverbinding van en naar de Randstad en het Europese achterland. Naast de economische spin-off wees de heer Evenhuis ook op het sociaalmaatschappelijk belang van de vestiging van “TruckCity�.

Hoewel Emmen nog niet in die sterke mate geconfronteerd wordt met transportcriminaliteit als elders in Europa wil de gemeente met de vestiging van TruckCity Emmen een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn van chauffeurs en de bestrijding van ladingdiefstallen; “het is immers altijd beter om te voorkomen dan te genezen�.
Provincie:
Tag(s):