woensdag, 4. juli 2007 - 19:57

'Even zomerkind zijn’

Groningen

In Groningen wordt voor de tweede keer de actie ‘Even zomerkind zijn’ gehouden, zodat de zomervakantie voor álle kinderen een feest wordt. Op de informatiebijeenkomsten op 4 juli werd het activiteitenaanbod aan de asielzoekerskinderen in de noodopvang gepresenteerd.

Voor de meeste kinderen duurt een zomervakantie altijd veel te kort. Maar er is een groep kinderen in Groningen voor wie de zomervakantie juist erg lang kan duren, omdat zij niet de mogelijkheden hebben om op vakantie te gaan of andere leuke dingen te doen.

Kinderen uit kwetsbare gezinnen bijvoorbeeld en in het bijzonder asielkinderen uit de noodopvang. Een aantal Groninger organisaties wil er ook dit jaar weer voor zorgen dat deze, vaak onzichtbare, groep kinderen dit jaar toch een fijne zomervakantie hebben.

De betrokken organisaties hebben alle activiteiten voor kinderen in de stad Groningen in kaart gebracht. Bij de wijkpanden en op de site van de MJD kunnen alle kinderen en hun ouders binnenkort zien hoe ze er een leuke zomer van kunnen maken. Extra aandacht is er voor de groep asielkinderen die in de noodopvang wonen.

Er is geprobeerd om zoveel mogelijk asielkinderen in beeld te krijgen, zowel vanuit Noodopvang (Formule 1 en Mariënholm), als verspreid door de stad. De bedoeling is ze toe te leiden naar de activiteiten die voor kinderen in Groningen plaatsvinden, zodat ook zij even onbezorgd zomerkind kunnen zijn. Een greep uit het aanbod: zwemmen
in de Papiermolen, Outdoor Challenge, de Bonte Beijum Express, hutten bouwen, en een uitstapje naar het Dolfinarium in Harderwijk.
Provincie:
Tag(s):