woensdag, 14. februari 2007 - 19:50

Extra geld voor aanpak analfabetisme in Drenthe

Assen

Voor de aanpak van analfabetisme maakt de provincie Drenthe de komende tijd 50.000 euro extra vrij. Gedeputeerde Anneke Haarsma (PvdA) maakte dit woensdagmiddag bekend tijdens de overhandiging van het rapport ‘Laaggeletterdheid in de drie noordelijke provincies’ aan staatsecretaris Bruno Bruins van Onderwijs.

Uit het rapport, dat in opdracht van de provincie Drenthe werd opgesteld door STAMM CMO Drenthe, blijkt dat er naar schatting in Noord-Nederland zo’n 165.000 mensen onvoldoende kunnen lezen en schrijven.

Het aantal deelnemers aan alfabetiseringscursussen is daarentegen zeer laag, een kleine 1.000. De provincie Drenthe wil met de twee andere noordelijke provincies dan ook komen tot een zogenaamd aanvalsplan waarmee een offensief tegen analfabetisme in Noord-Nederland moet worden gestart.

Gedeputeerde Haarsma: “Wij nemen als provincie Drenthe dit probleem heel serieus. Dankzij een motie van de PvdA is er al 500.000 euro extra voor onderwijskansen beschikbaar. Daarmee kunnen we vooral bij jonge kinderen een goede basis aanbrengen. We willen nu snel nieuwe stappen zetten. Daarom heb ik besloten om 50.000 euro extra vrij te maken voor de aanpak van analfabetisme.�
Provincie:
Tag(s):