zondag, 7. oktober 2007 - 15:34

Feyenoord aan kop na winst op stug Vitesse

Met sluw voetbal en een overwicht aan balbezit heeft Feyenoord goede zaken gedaan in Arnhem. De Rotterdammers waren geduldig en hadden aan één moment na rust genoeg om Vitesse weer een nederlaag toe te brengen. De ploeg van Bert van Marwijk neemt door de zege de koppositie over.

In een eerste helft, die niet kon boeien maar van Feyenoordkant wel verzorgd was, gebeurde er weinig. Beide teams kregen enkele kleine kansjes. Het duurde echter tot de 55ste minuut voor de eerste grote kans te noteren viel. Die was dan ook meteen raak. Op aangeven van Roy Makaay bracht Nick Hofs Feyenoord op voorsprong tegen zijn oude ploeg.

Het was een schaakspel. Feyenoord probeerde een doorgang te vinden in de stugge defensie van de Arnhemmers en Vitesse deed via snelle combinaties soms een poging in de buurt te komen van het doel van Henk Timmer. Mads Junker was de enige die een grote kans kreeg, maar Timmer pareerde.

In de tweede helft mocht Vitesse overigens van geluk spreken dat het met 11 man het einde haalde. Makaay werd overduidelijk neergetrokken in zijn gang naar een haast zekere tweede treffer. Voor zijn kopstoot tegen Nuri Sahin kreeg Onur Kaya ook geen tweede geel.

Door de winst neemt Feyenoord de eerste plek over van Ajax, dat in de slotfase een punt uit het vuur sleepte bij Sparta.
Categorie:
Tag(s):