donderdag, 11. januari 2007 - 22:23

Feyenoord grijpt naast cup; Brazilianen terug

Feyenoord heeft geen beslag kunnen leggen op de zesde editie van de Efes Cup. De Rotterdamse ploeg ging in de finale met 2-1 ten onder tegen Werder Bremen. De Duitsers wonnen hun eerste wedstrijd van het Turkse wintertoernooi al van Besiktas met 4-0 en bleken ook nu uiterst effectief.

In de 43e minuut bracht de Braziliaanse verdediger Naldo de Noord-Duitse ploeg op voorsprong door raak te koppen uit een vrije trap van Torsten Frings. Drie minuten na rust verdubbelde Jurica Vranjes de score, door een voorzet van Miroslav Klose binnen te schieten. Pas vijf minuten voor tijd kon de Rotterdamse ploeg iets terugdoen. Nicky Hofs ging goed door en bracht Angelos Charisteas in stelling. De Griek omspeelde doelman Andreas Reinke simpel en tikte binnen. Hofs kreeg nog een gele kaart na een elleboogstoot.

De Braziliaanse tester Adalberto maakte de negentig minuten vol. Hij begon als rechtsback en schoof later door naar het centrum, toen Feyenoord op een driemansverdediging overschakelde. De andere Braziliaanse stagiair, Cadu, kwam niet in actie. Beide Zuid-Amerikanen keren nu weer terug naar hun vaderland. Ze krijgen voorlopig geen contract, maar Feyenoord blijft het duo wel volgen.