maandag, 25. juni 2007 - 13:39

Gala-avond voor het Helen Dowling Instituut brengt €240.000 op

Utrecht

Op zaterdagavond 23 juni jl. vond het derde Helen Dowling Gala plaats in De Fabrique te Utrecht. De fantastische opbrengst van 240.000 euro komt geheel ten goede aan de psychosociale begeleiding die het Helen Dowling Instituut te Utrecht biedt aan mensen met kanker en hun naasten. Door het wegvallen van overheidssteun in 2006 is het instituut afhankelijk van financiële steun door derden. Deze avond was georganiseerd in samenwerking met sponsor MotracLinde uit Apeldoorn. Het instituut kan door het Gala nog meer mensen helpen.

presentatie van de avond was in handen van Claudia de Breij, die het werk van het instituut een warm hart toedraagt. Een verfijnd vier gangen diner met daarbij zeer geslaagde optredens van het Bencha Theater, Gordon en de Crazy Piano’s maakten de avond tot een spectaculair evenement.

Tijdens de veiling, onder leiding van veilingmeester Junior Zegger, zijn veel bijzondere stukken onder de hamer gebracht. Hoogtepunten waren drie bronzen beelden van kunstenaar Peter Petersen, zijn grote pelikaan bracht €25.000 euro op. De exclusieve trip naar Parijs Dakar, aangeboden door Man, bracht €12.000 euro op. De veiling was in totaal goed voor een totaal bedrag van €112.450.

Overige opbrengsten kwamen uit de verloting, waarbij de hoofdprijs een Volkswagen Fox was en door tafelverkoop. In totaal waren er 400 gasten aanwezig op deze bijzondere avond waaronder de nieuwe Commissaris van de Koningin en zijn vrouw, de heer en mevrouw Robbertson en de oud - Commissaris van de Koningin en zijn vrouw, de heer en mevrouw Staal.
Provincie:
Tag(s):