woensdag, 5. september 2007 - 13:41

'Geen maatregelen in Nederland na arrestatie Duitse terreur-verdachten'

Den Haag

'Er is op dit geen aanleiding om het actuele dreigingsniveau van terreur in Nederland te verhogen'. Dit zegt Mark de Boer, woordvoerder van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) woensdagmiddag tegenover Blik op Nieuws.

De berichtgeving vandaag waarbij Duitse veiligheidsdiensten drie terreurverdachten hebben aangehouden die bezig waren met het vervaardigen van zware explosieven als voorbereiding op aanslagen op Amerikaanse doelen in Duitsland 'leveren voor Nederland op dit moment geen concrete aanwijzingen op om het actuele dreigingsbeeld aan te passen’, aldus de Boer.

‘Wel hebben de veiligheidsdiensten van Duitsland naar aanleiding van de arrestaties van de drie terreurverdachten contact gehad met de veiligheidsdiensten van andere landen’, bevestigt de Boer, waaronder dus ook Nederland’.

Volgens de woordvoerder van het NCTb is het onderzoek in Duitsland nu nog volop in gang, maar op dit moment zijn er naar aanleiding van dit lopende onderzoek geen concrete aanwijzingen dat er op dit moment ook in Nederland soortgelijke aanslagen worden voorbereid.
Provincie:
Tag(s):