zondag, 22. april 2007 - 16:49

Geen monsterscore Ajax na bliksemstart

Ajax heeft een 5-2 overwinning geboekt op Sparta Rotterdam. Die zege lijkt ruim, maar had, gezien de beginfase, veel hoger uit kunnen vallen. Na 21 minuten stond al een 3-0 voorsprong op het scorebord in Arena.

Na negen minuten opende Sneijder de score. Samen met Babel behoorde hij in de eerste helft tot de uitblinkers in de ArenA. De kleine middenvelder zorgde enige tijd later met een bekeken schot voor de 2-0. Clubtopscorer Huntelaar kon niet achterblijven en maakte even later de derde voor de Amsterdammers. Na een half uur bracht trainer Henk ten Cate Perez binnen de lijnen voor Ogararu. Die intenties bleken misschien iets te aanvallend, want Sparta profiteerde van de ruimte die Ajax achterin weggaf.

Het werd 3-1 door Bouaouzan en vlak na de thee meteen 3-2, nadat enkele Ajacieden stonden te slapen bij een vrije trap. Tot een gelijke stand kwam het echter niet, de Amsterdammers herpakten zich enigszins en het tempo ging langzaam weer onhoog. Huntelaar raakte de paal, maar door een benutte strafschop van Perez en een goal van Mitea kwam de marge weer op drie, dezelfde als na 21 minuten. Veel schiet de thuisploeg daar dus niet mee op, AZ heeft nog een beter doelsaldo. Die achterstand bedraagt nog zes goals.