woensdag, 12. december 2007 - 8:50

Gekantelde vrachtwagens verstoren de ochtendspits

Op de A15 bij Hardinxveld-Giessendam is woensdagochtend een vrachtwagen met vloeibaar beton gekanteld. De chauffeur liep lichte verwondingen op. Rond vijf uur reed de chauffeur, door vermoedelijk een stuurfout, door de vangrail kantelde en kwam overdwars op twee rijbanen te liggen.

Door het ongeval is aan weerzijde van de A15 een rijbaan open voor het verkeer. Ter hoogte van het knooppunt Ridderkerk-Zuid is een omleiding ingesteld, verkeer richting Arnhem/Nijmegen wordt geadviseerd richting Utrecht te rijden via de A20 en de A12.

Verwacht wordt dat de A15 niet voor 10:00 uur weer helemaal beschikbaar zal zijn.

Op de A9 Amstelveen-Alkmaar is vanochtend eveneens een vrachtwagen gekanteld. Het voertuig kwam hier deels op de rijbaan terecht. Het ongeval leidde tot een file van zes kilometer tussen Heemskerk en Akersloot, aldus de Verkeers Informatie Dienst de VID. Op de andere rijbaan ontstond een kijkersfile van zo'n vier kilometer.

Rond 08:30 uur was de vrachtwagen van de rijbaan af en kon het verkeer weer langzaam op gang komen. De berging van de vrachtwagen zal pas na de avondspits gebeuren. Medewerkers van Rijkswaterstaat hebben schermen rond de vrachtwagen geplaatst om deze aan het zicht van weggebruikers te onttrekken.
Provincie:
Tag(s):