vrijdag, 27. juli 2007 - 12:07

Gemeente Lelystad voert pardonregeling asielzoekers uit

Lelystad

Het college van Lelystad heeft een besluit genomen over de uitvoering van de afwikkeling nalatenschap oude Vreemdelingenwet, de zogenaamde generaal pardonregeling. Het uitgangspunt is hierbij dat de mensen die onder de pardonregeling vallen ( de zgn Pardongroep) zo goed en snel mogelijk zelfstandig en volwaardig kunnen functioneren.

Binnen de Wet Inburgering krijgen de mensen die onder deze regeling vallen prioriteit. De gemeente treft een overbruggingsregeling: wie in aanmerking komt voor de regeling kan alvast beginnen met het inburgeringtraject en hoeft niet te wachten tot het verkrijgen van het pasje. Deze groep kan, vooruitlopend op de definitieve beschikking, alvast beginnen met de inburgering.

Verder wordt voor iedereen die voor de regeling in aanmerking komt, voor 2009 huisvesting geregeld. Het betreft in Lelystad circa 70 volwassenen en 65 kinderen. De prioriteit bij de huisvesting zal voor Lelystad moeten liggen bij de groep ‘Lelystedelingen’ die op dit moment geen huisvesting heeft.
Provincie:
Tag(s):