maandag, 3. september 2007 - 12:05

Gemeente onderzoekt Leefstijl jongeren

De gemeente Achtkarspelen is geïnteresseerd in de jeugd. Scholieren in de leeftijd van 12 tot 19 jaar krijgen de komende weken op school een internetenquête met vragen over roken, alcohol, bewegen en vrije tijd. De gemeente wil hiermee onderzoeken hoe jongeren te stimuleren zijn tot een gezonder en actiever leven. De eerste enquêtes worden vandaag afgenomen.

Vorig jaar ontving de gemeente Achtkarspelen € 505.500 subsidie van het Ministerie van VWS in het kader van de Tijdelijke stimuleringsregeling Buurt, Onderwijs en Sport (BOS-impuls). Ruim € 300.000 is bestemd voor twee projecten gericht op jongeren in het voortgezet onderwijs. In augustus van 2006 startten deze Leefstijlprojecten in Buitenpost en Surhuisterveen. De vakantieactiviteiten in het afgelopen schooljaar waren onder andere paintball, lasergames, duiken kanovaren en wandklimmen. Vanaf het nieuwe schooljaar starten ook activiteiten buiten schooltijd.

Met de enquête onderzoekt de gemeente de effecten van deze projecten. Naast Achtkarspelen en Timpaan Welzijn werken verschillende andere organisaties aan de projecten mee, te weten: AOC Buitenpost, CSG Lauwerscollege, OSG Singelland, It Koartling, Plaatselijk Belang Buitenpost en Surhuisterveen, Muziekschool de Wâldsang, Middenstandsvereniging H & I en diverse sportverenigingen
Provincie:
Tag(s):