maandag, 18. juni 2007 - 14:50

Gemeente Woudenberg start met berichtgeving over preventie

Woudenberg

De gemeente Woudenberg gaat, in samenwerking met de politie, burgers voorlichten over criminaliteitspreventie. Vooral op het gebied van auto-inbraken, woning- en bedrijfsinbraken en fietsdiefstal is door het nemen van de juiste preventieve maatregelen te voorkomen dat men slachtoffer wordt van criminaliteit.

De preventieberichten komen elke maand terug en hebben betrekking op een criminaliteitsvorm die juist in die periode actueel is. Hierbij valt de te denken aan het waarschuwen voor insluipingen tijdens de zomerperiode omdat inwoners dan de gewoonte hebben ramen en/of deuren open te laten staan. Insluipers maken van deze gewoonte misbruik door openstaande woningen te bezoeken en hun slag te slaan.

Ook constateert de politie nog steeds dat autobezitters waardevolle goederen in de auto laten liggen die voor het inbrekersgilde interessant zijn. Zo komt het in het district Eemland-Zuid nog veel voor dat bij een auto-inbraak een laptop wordt gestolen, terwijl het genoegzaam bekend zou moeten zijn dat juist voorwerpen als laptops, navigatieapparatuur, mobiele telefoons, zonnebrillen en radio-cd-spelers (dan wel frontjes) uitnodigend werken om een inbraak te plegen.

De reden om dit onderwerp nu samen op te pakken ligt in het feit dat de politie zich niet alleen meer wil richten op opsporing van strafbare feiten en het handhaven van de openbare orde, maar ook het belang van het nemen van preventieve maatregelen van hoge waarde acht. De berichten zullen als persbericht worden gecommuniceerd, onder de titel ‘preventie’ worden opgenomen op de gemeentelijke informatiepagina in De Woudenberger en worden gepubliceerd op de websites van de gemeente en de politie.

Op deze wijze hopen de partners in veiligheid te bereiken dat door de combinatie van het nemen van preventieve maatregelen en het stimuleren van een alerte burger de criminaliteit verder gaat dalen en de veiligheid in de gemeente Woudenberg wordt bevorderd.
Provincie:
Tag(s):