dinsdag, 13. november 2007 - 19:23

Geschiedenis molens in nieuw boek Historische Reeks

Heusden

Eind november verschijnt deel 16 van de Histori-sche Reeks Land van Heusden en Altena. Het boek bevat 650 jaar geschiedenis van het Land van Heusden en Altena. In acht artikelen passeren diverse onderwerpen de revue, waaronder de reformatie in Dussen, het Wijkerzand te Wijk, het Groene Kruis te Werkendam en de korenmolens in de streek.

In het kader van het ‘Molenjaar 2007’ is van Cees de Gast een uitgebreid artikel opgenomen over de geschiedenis van de korenmolens in het Land van Heusden en Altena. Eerder werd in de Reeks aandacht aan de molens besteed in deel 4, dat in 1994 verscheen en al enkele jaren is uitverkocht. De Gast interviewde verschillende (vrijwillige) mo-lenaars, waardoor de geschiedenis van de molens tot in de huidige tijd beschreven kon worden. Aan het artikel werkten mee: Jan den Besten (over diverse molens) Dick Honcoop (molen Veen), Teus van Tilborg (molen Woudrichem) en Jacob Vos (molen Aalburg). Van de molens zijn diverse oude en fraaie afbeeldingen opgenomen.

Op vrijdag 23 november a.s. hoopt de voorzitter van de Historische Reeks Land van Heusden en Altena, Cees de Gast, de eerste exemplaren van deel 16 uit de Historische Reeks te overhandigen aan Jan den Besten, technisch adviseur van de Molenstichting Het Land van Heusden en Altena, en Henk Hellegers, burgemeester van de gemeente Werkendam en tevens adviseur van genoemde stichting.
Provincie:
Tag(s):