zondag, 14. oktober 2007 - 20:29

Geslaagde Landelijke Politie Dag

Warm, druk en heel veel mensen. Dat was het beeld van de Landelijke Politie Dag. Geholpen door het prachtige weer was deze zomerse editie van de Landelijke Politie Dag in Almere en Dronten een geslaagd festijn. Bij het trainingscentrum in Almere kwamen ruim 5000 bezoekers, in Dronten waren zo'n 3000 belangstellenden rond het politiebureau te vinden. Ze hadden één ding gemeen: ze waren allemaal geïnteresseerd in het politie-werk en de wijze waarop de politie haar werk doet.

Het programma was geschikt voor jong en oud, maar met name de kinderen waren goed vertegenwoordigd. Zo was er van alles te doen. Demonstraties politiebikers en honden, zelf klimmen, voertuigen bekijken, de verkeerspolitie met allerlei materiaal en een optreden van de Politieband Grey Cats in Almere.

Daarnaast gaven onder andere de Technische Recherche en de ME uitleg over hun werkzaamheden. In Dronten was de helicopter paraat. Uiteraard kon er ook informatie ingewonnen worden over Politie Flevoland.
En dat was ook het doel van deze dag: het werven van (on)ervaren collega's en vrijwilligers. Naast het beantwoorden van vragen en het uitdelen van informatiepakketten, kon het Team van Werving en Selektie ook tientallen geïnteresseerden inschrijven voor de functie van politievrijwilliger. Zelfs een 72-jarige bezoeker meldde zich aan. Ook werd veel informatie verschaft over het werken bij het Korps.
Provincie:
Tag(s):