woensdag, 5. september 2007 - 14:53

Getuigen gezocht van gooien voorwerp op auto

Grou

De politie zoekt getuigen van het gooien van een voorwerp vanaf het aquaduct Midden-Fryslân bij Grou. In de nacht van zaterdag 1 september op zondag 2 september werd omstreeks 01.45 uur vanaf de reling van het aquaduct een voet van een verkeersbord naar beneden gegooid.

De voet belandde met een harde klap op de motorkap van de auto van een 21-jarige automobiliste uit Grou, die op dat moment net de tunnelbuis in reed. De hevig geschrokken bestuurster kwam met de schrik vrij. De brokstukken van de auto, waaronder delen van de motorkap, kwamen op de rijbaan terecht. Een 46-jarige automobilist uit Almelo kon deze niet meer ontwijken, waardoor een van zijn banden beschadigd raakte.

Direct na dit ernstige incident heeft de politie een sporenonderzoek ingesteld. Zo werd de rijbaan, de auto van de vrouw en het aquaduct op sporen onderzocht. De politie heeft zowel zondag als maandag een uitgebreid buurtonderzoek gehouden. Het is de politie bekend dat jongeren het aquaduct gebruiken om snel van Akkrum naar Grou te komen. Wellicht dat één van deze jongeren, of andere passanten, iets verdachts hebben gezien bij of op het aquaduct. Getuigen worden dan ook opgeroepen om zich bij politie te melden via 0900 – 8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.
Provincie:
Tag(s):