woensdag, 25. april 2007 - 12:14

Gewonde bij grote brand in garagebedrijf

Uithuizen

In het Groningse Uithuizen woedde een grote uitslaande brand in een autoschade-herstelbedrijf. Rond 11.10 uur brak brand uit in een voertuig en zette het gehele bedrijf aan de Edama in brand. Bij de brand is de eigenaar van het bedrijf gewond geraakt. De man stond enig tijd zelf in brand en is door omstanders geblust.

De brandweer van Uithuizenmeeden krijgt hulp van de brandweer uit Bierum, Delfzijl en regionaal materieel. Rond 12.30 uur was de brandmeester.

Op het dak van de loods lagen enkele dakplaten die een kleine hoeveelheid asbest bevatten. Asbestscherven zijn op zich niet gevaarlijk. De asbestvezeltjes die wel schadelijk zijn komen pas vrij wanneer de asbestscherven breken. Om dit breken te voorkomen is het belangrijk dat er zo min mogelijk op de scherven gelopen en gereden wordt. Daarom had de brandweer het weggedeelte aan de voorkant van de loods, waar deze deeltjes terechtgekomen zijn, daarom tijdelijk afgesloten. De omliggende bedrijven op het industrieterrein zijn hierover geïnformeerd. De gemeente Eemsmond zal de asbesthoudende scherven laten opruimen door een gespecialiseerd bedrijf.
Provincie:
Tag(s):