maandag, 14. mei 2007 - 19:33

Groot onderhoud op N348 tussen Raalte en Ommen

Zwolle

De provincie Overijssel gaat op de N348 tussen Raalte en Ommen groot onderhoud uitvoeren in de vorm van een nieuwe asfaltlaag. Ook wordt de verkeersveiligheid verbeterd in het kader van ‘Overijssel doet meer voor verkeer’. Hierbij gaat het om het terugbrengen van de maximum snelheid van 100 naar 80 kilometer per uur (vanaf Raalte tot aan Ommen). Op de weg komen dubbele doorgetrokken strepen te staan, zodat inhalen verboden wordt en aan beide zijden van de weg komt bermverharding.

Om ook de veiligheid voor de dieren in dit bosrijke gebied te verbeteren, komen er vier faunavoorzieningen. Drie buizen voor kleine zorgdieren en amfibieën komen ter hoogte van het bosgebied tussen Lemelerveld en Ommen en één buis tussen Raalte en Lemelerveld.

Op de provinciale weg tussen Raalte en Ommen gebeuren te veel ongelukken. De afgelopen vijf jaar vonden er ruim 150 geregistreerde ongelukken plaats met zeven dodelijke slachtoffers en meer dan 20 ziekenhuisgewonden. Dit is voor de provincie reden om niet alleen een nieuwe asfaltlaag op de weg aan te brengen, maar ook extra verkeersveiligheidsmaatregelen te nemen.

De werkzaamheden worden in 2 fasen uitgevoerd. De eerste fase start op maandag 2 juli aanstaande. De weg tussen Lemelerveld en Ommen (Varsenerviadukt) wordt gedurende twee weken voor al het verkeer afgesloten. Het verkeer wordt via borden omgeleid.

Aansluitend aan de eerste fase wordt in de tweede fase het wegvak vanaf Raalte tot de aansluiting Lemelerveld aangepakt. De rijbaan is gedurende de werkzaamheden voor al het verkeer afgesloten. Ook hier wordt het verkeer via borden omgeleid. Op het verlengde van de weg Raalte - Lemelerveld, Rijksweg N 48 vanaf het Varsenerviadukt tot aan de Balkerweg bij Ommen, gaat de provincie daarnaast de belijning op de weg aanpassen om een verkeersveilige snelheidsovergang te waarborgen.
Provincie:
Tag(s):