dinsdag, 17. juli 2007 - 10:04

Grote brand bij Jacomij Metalen

Wijk bij Duurstede

Bij Jacomij Metalen BV aan de Hoge Maat in Wijk bij Duurstede woedt sinds vanochtend 6 uur een grote brand. Het is een metaalbewerkingsbedrijf dat aan recycling doet. De brand is ontstaan in een grote berg met computers en gaat gepaard met grote stank- en rookontwikkeling. De brand is vermoedelijk door blikseminslag ontstaan.

Om 7.45 uur werd het sein brand meester gegeven. Op dit moment wordt de afvalberg uit elkaar getrokken met een shovel. Het nablussen gaat nog enige uren duren. Er zijn metingen gedaan naar de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen. Die zijn tot nu toe niet aangetroffen. Het advies om ramen en deuren gesloten te houden geldt nog steeds in de wijken waar rook overheen komt. De GGD adviseert longpatiënten binnen te blijven.

Er zijn 5 woningen aan de Wijkersloot ontruimd, omdat de rook daar neerslaat. De Wijksersloot grenst aan het bedrijventerrein. Bij het blussen zijn 60 brandweerlieden betrokken. De korpsen uit Cothen, Langbroek, Leusden, Zeist, Doorn, De Bilt, Woudenberg, Amersfoort en Veenendaal verlenen het korps van Wijk bij Duurstede bijstand bij het blussen. Er is inmiddels ook een tweede groot watertransport ingezet.
Provincie:
Tag(s):