woensdag, 11. juli 2007 - 10:00

Grote brand verwoest bedrijf stemcomputers

Eibergen

Dinsdagmiddag heeft er een felle uitslaande brand gewoed in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Nijverheidsstraat in Eibergen. Het vuur werd door meerdere brandweerkorpsen bestreden en het grootste deel van het gebouw moet als verloren worden beschouwd. Niemand raakte gewond bij de brand, zo meldt de politie.

De brand werd omstreeks 12.40 uur gemeld en bleek te woeden in het achterste deel van het verzamelgebouw waar een reparatie- en onderhoudsafdeling van NEDAP uit Groenlo was gevestigd. Dit bedrijf is internationaal bekend vanwege haar stemcomputers.

De brand zorgde voor een enorme rookontwikkeling en via geluidswagens werd omwonenden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.
Er werd een grootwatertransport georganiseerd, waarbij het water uit een buiten de bebouwde kon gelegen zandafgraving werd gepompt. Mede door deze werkzaamheden en de hevige rookontwikkeling werd besloten de N18 af te sluiten.

Brandweerkorpsen van Eibergen,Neede, Groenlo, Winterswijk, Lichtenvoorde en Zutphen bestreden met zo’n 60 brandweerlieden het vuur. Om 14.25 uur was men de brand meester en kon het nablussen beginnen. Even voor 16.00 uur kon de N18 weer vrijgegeven worden.
Op dit moment is de oorzaak en de omvang van de schade van de brand nog niet bekend.
Een onderzoek wordt ingesteld.
Provincie:
Tag(s):