vrijdag, 15. juni 2007 - 13:38

Grote drugslijn opgerold

Heerlen

Tijdens een grote actie, waaraan werd deelgenomen door de recherche en het Joint Hit Team van de politie Limburg-Zuid, het Joint Hit Team Midden-West-Brabant en de Belgische politie van Lanaken, zijn woensdagnacht vier personen aangehouden. Ze maken deel uit van een drugsbende die ervan verdacht wordt op grote schaal harddrugs te hebben verhandeld vanuit Rotterdam via Zuid Limburg naar Duitsland. Dit heeft de politie Limburg-Zuid vandaag bekend gemaakt.

Tijdens de actie werden huiszoekingen verricht in Geleen, Brunssum, Rothem, Rotterdam en Lanaken (B). Daarbij werden onder andere 2,5 kilogram heroïne en cocaïne, een automatisch vuurwapen en twee auto’s in beslag genomen. In een bij de huiszoekingen aangetroffen kluis vond de politie nog een bedrag van 13.000 Euro aan contant geld. De aangehouden verdachten zijn twee inwoners van Rotterdam van 18 en 28 jaar, een 31-jarige inwoner van landgraaf en een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De politie in Zuid-Limburg beschikte over aanwijzingen dat er in Zuid-Limburg op grote schaal harddrugs aan Duitse gebruikers en dealers verkocht werden. Omdat de drugslijn niet alleen richting Duitsland liep maar er ook aanwijzingen waren dat één van de mogelijke verdachten in Lanaken zou verblijven, startte de Zuid-Limburgse politie enkele maanden geleden, in nauw overleg met de Duitse politie en de politie van Lanaken een onderzoek. Om aan de vraag naar de harddrugs te voldoen, vervoerde de bende regelmatig drugs van Rotterdam naar Zuid-Limburg. De drugsbende opereerde daarbij vanuit panden in Geleen, Brunssum, Maastricht en Lanaken. Uit het onderzoek kwam naar voren dat deze drugslijn vermoedelijk al langere jaar heeft bestaan.
Provincie:
Tag(s):