zaterdag, 7. april 2007 - 22:02

Heerenveen en ADO Den Haag delen punten

ADO Den Haag heeft aan de confrontatie met Heerenveen een punt over gehouden. In het Abe Lenstra Stadion bleven beide ploegen steken op 1-1.

Met de remise schoot zowel SC Heerenveen als ADO Den Haag niets op. De Friezen strijden met Feyenoord nog om de vijfde plaats, terwijl ADO de punten goed kan gebruiken in haar strijd tegen rechtstreekse degradatie.

Heerenveen was metname de eerste helft de betere partij. Dit drukte de ploeg van trainer Gertjan Verbeek ook uit in een doelpunt. De treffer kwam op naam van goudhaantje Alves, die inmiddels op 26 competitiedoelpunten staat. De Braziliaanse aanvaller was kort na zijn openingstreffer ook dichtbij de 2-0, maar zijn kopbal raakte de paal.

Ondanks het overwicht van de thuisploeg kwam ADO Den Haag via Santi Kolk op slag van rust op gelijke hoogte.

De tweede helft bood Heerenveen wederom kansen op de voorsprong, maar Garcia-Garcia en Pranjic zagen hun inzetten niet bekroond worden tot doelpunten. Door het uitblijven van treffers aan de zijde van Heerenveen groeide ADO het tweede bedrijf in de wedstrijd. De ploeg van interim-trainer Lex Schoenmaker had echter ook het vizier niet op scherp staan, waardoor de partij voor beide ploegen ongunstig eindigde.