donderdag, 4. oktober 2007 - 20:35

Heerenveen krijgt pak slaag van Helsingborgs

Heerenveen is er niet in geslaagd de volgende ronde van de UEFA Cup te halen. De Friezen verloren met liefst 5-1 bij Helsingborgs IF. Na de 5-3 thuiszege dus niet genoeg om door te gaan.

Gertjan Verbeek zal zich met name voor rust flink hebben geërgerd aan het spel van zijn ploeg. De Zweden overklasten Heerenveen op zowat alle fronten. Larsson scoorde na 19 minuten de 1-0, Dahl trapte na ruim een half uur een afvallende bal snoeihard binnen en vlak voor rust kopte Omotoyossi ongehinderd de derde binnen. Het was niet eens geflatteerd.

Direct na rust had Roy Beerens dé kans om zijn ploeg terug in de strijd te brengen. Maar zijn inzet, op fraai terugleggen van Miralem Sulejmani, was slap en niet op doel. Na 51 minuten viel de genadeklap. Makondele scoorde de 4-0. Tien minuten voor tijd maakte Omotoyossi het zelfs nog erger door de vijfde te maken. Daarvoor hadden de Zweden al een keer de paal en - net als in de eerste helft - lat geraakt. Pas een minuut voor tijd kopte invaller Gerald Sibon de eretreffer binnen.