donderdag, 12. april 2007 - 10:14

Henk Kroes brengt Fryslân op TV

Friesland

RTL 4 besteedt zaterdag 28 april ruim aandacht aan vakantie in Friesland. Een cameraploeg van het populaire reisprogramma Bestemming Nederland maakte in het Paasweekend opnames in Friesland. In de uitzending staan Leeuwarden en Esonstad centraal. Henk Kroes neemt de kijkers mee via het Fietsroutenetwerk Friesland van Dokkum naar Buitenpost. Het programma is een initiatief van promotiebureau Fryslân Marketing.

De Friese aflevering van Bestemming Nederland kwam tot stand met medewerking van Expeditie Leeuwarden, Fietsroutenetwerk Friesland, VVV Lauwersland en Fryslân Marketing. De uitzending op RTL 4 is op zaterdag 28 april van 18.55 uur – 19.30 uur.. Het programma wordt herhaald op zondag 29 april. Volgens directeur Paul van Gessel van Fryslân Marketing zijn dergelijke Tv-programma’s van groot belang voor toeristen die op het laatste moment hun vakantiekeuze maken. Fryslân Marketing werkt daarom ook aan Tv-programma’s over de watersport in Friesland. Zo komt er op 12 mei een Friese watersportaflevering in Bestemming Nederland. Het programma trekt ca. 800.000 kijkers.

In de aflevering van 28 april is Henk Kroes de “markante Fries� die Friesland op de fiets laat beleven. Er komen enkele toeristische mogelijkheden in Noordoost Friesland aan bod, zoals de Botanische tuin de Kruidhof in Buitenpost en kanovaren met “geocaching�. In Leeuwarden wordt de Nassauroute gevolgd met bezoeken aan Keramiekmuseum Princessehof, een beklimming van de Oldenhove en een bezoek aan de museumwinkel van Boomsma. Winkelstad Leeuwarden komt daarbij ruimschoots in beeld. Het programma laat ook de nieuwe dagelijkse vaarverbinding van Esonstad naar Schiermonnikoog zien.
Provincie:
Tag(s):