donderdag, 30. augustus 2007 - 17:00

Herstelvakantie na operatie in Maasland ziekenhuis

Sittard-Geleen

Helende Hellingen staat voor optimale zorg en weldadig herstel in de ‘helende’ heuvels van het Zuid-Limburgse land na een operatie in het Maaslandziekenhuis. Twee jaar na de start van Helende Hellingen is besloten het concept uit te breiden. Tot nu toe was dit arrangement alleen van toepassing voor een knie- of heupoperatie. Nu ook voor een ‘herstelvakantie’ aansluitend aan een lichte ingreep veelal in dagopname zoals een staar-, liesbreuk- of spataderoperatie, zo hebben Orbis medisch centrum en zorgverzekeraar VGZ afgesproken.

Na ontslag uit het ziekenhuis kan de patiënt herstellen in een van de zorghotels of vakantieparken in de ‘helende’ Limburgse hellingen. Thuiszorg Westelijke Mijnstreek maakt met de patiënt afspraken over de nazorg bijvoorbeeld hulp bij het douchen of wondverzorging. Daarnaast is verpleegkundige hulp ook steeds op afroep beschikbaar.

VGZ-verzekerden met een Vitaal&Zeker polis kunnen nu maximaal tien dagen per kalenderjaar herstellen van een ingreep in één van de vijf geselecteerde hotels of vakantieparken uit het aanbod van Orbis medisch en zorgconcern. Aangesloten hotels en vakantieparken zijn Hotel Derlon in Maastricht, Chateau St. Gerlach in Valkenburg aan de Geul, de Heuvellandhotels in Vaals, Epen en Gulpen en de Landal Green parken in Valkenburg en Vaals.
Provincie:
Tag(s):