dinsdag, 10. april 2007 - 20:35

HET IS EEN MEISJE!

Den Haag

In het Haagse Bronovo ziekenhuis is prinses Maxima dinsdagavond om 22.00 uur bevallen van een meisje. “We zijn erg dankbaar met de geboorte van deze kerngezonde baby�, aldus de Willem-Alexander.
De pasgeboren dochter woog bij de geboorte 4135 gram. De lengte van de baby is 52 cm. Moeder en kind maken het goed. De naam van de baby is nog niet bekend gemaakt.

Mevrouw M.J.G.H. Smeets, gynaecoloog, en mevrouw J.H. Kreijen-Meinesz, kinderarts-neonatoloog stonden Maxima bij de bevalling terzijde. De prinses werd dinsdagmiddag om 15.45 uur opgenomen in het Haagse ziekenhuis in afwachting van de geboorte. Maxima was al precies een week geleden officieel met zwangerschapsverlof gegaan.

De Minister-president feliciteerde de kersverse ouders via een toespraak op tv. In zijn toespraak liet Balkenende weten dat hij hoopt dat het prinsesje een zo gewoon mogelijk leven kan leiden en in een ongedwongen sfeer kan opgroeien. De premier heeft koningin via de telefoon reeds gefeliciteerd met haar 8e kleinkind.

Het derde kindje van kroonprins Willem- Alexander en zijn vrouw werd verwacht in de tweede helft van april. Maar hun beide dochters prinses Catharina-Amalia (3), de oudste dochter en prinses Alexia (1), de tweede dochter kwamen ook twee weken eerder. Het derde prinsesje is ook bijna een week eerder geboren.

Het meisje wordt de vierde in lijn voor de troonopvolging. Als eerste is dit de Kroonprins zelf. Hierna prinses Catharina-Amalia gevolgd door haar zusje prinses Alexia.

Naar aanleiding van de geboorte van de dochter van Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje en Prinses Máxima is een felicitatieregister geopend op de website van het koningshuis.

In Paleis Noordeinde kan een felicitatieregister worden getekend van woensdag 11 april, 11.00 uur tot vrijdag 13 april, 12.00 uur.

Woensdagochtend om 9.15 uur is het prinselijk paar met hun dochter teruggekeerd naar hun huis in Wassenaar.
Provincie:
Tag(s):