dinsdag, 3. juli 2007 - 13:23

'Het is hier normaal dat je met een stuk hout voor de deur staat'

Musselkanaal

Aan de 'soap' in de Hanne Bruininghstraat in Musselkanaal lijkt nog steeds geen einde te komen. In een interview met RTV Noord laat de buurvrouw, die op de film haar buurman aanvalt, weten 'het hier heel normaal is om met een stuk hout voor de deur te staan'. Volgens de vrouw is de filmende buurman zaterdag weggegaan nadat hij haar mishandeld had.

Tevens heeft de vrouw diverse handtekeningen in de buurt verzameld om de filmende buurman uit de buurt te krijgen. Deze zal zij aan woningcorporatie Wooncom gaan aanbieden omdat de man gevaarlijk zou zijn. Ook de regiopolitie Groningen krijgt van haar een veeg uit de pan. Zij zou vijf keer de politie hebben gebeld, alleen zou de wijkagent dit niet belangrijk vinden.

Een woordvoerder van de regiopolitie laat weten dat de filmende man in een hulpverleningstraject zit en voor zover bekend niet gevaarlijk is voor anderen. Ook de wijkagent geeft aan dat er voor het plaatsen van de filmpjes op internet geen problemen bekend waren.

Over de mishandeling van jl. zaterdag kan de politie heel kort zijn. 'De vrouw heeft zich telefonisch gemeld bij teleservice en die hebben haar doorverwezen naar het bureau voor aangifte. Alleen de vrouw heeft tot op heden geen aangifte gedaan', aldus de woordvoerder.

Wat de aanleiding was om met een stuk hout bij de filmende buurman voor de deur te gaan staan, is bij de politie nog niet bekend.

Ook bij de woningcorporatie Wooncom zijn geen meldingen binnen gekomen over klachten over zowel de man met het stuk hout of de filmende buurman. Op de vraag of het normaal is dat men in de Hanne Bruininghstraat met een stuk hout voor de deur staan zegt een woordvoerder van Wooncom 'Het lijkt me sterk'

Link naar BoN-bericht
Provincie:
Tag(s):