vrijdag, 10. augustus 2007 - 18:35

Hoge boetes voor twee Britse automobilisten

Vrijdagochtend heeft de politie rond 11.00 uur twee snelheidsovertreders Britse automobilisten aangehouden op de A1 ter hoogte van Hengelo. Het waren twee mannen van 40 en 28 jaar die in een Porsche en een Lamborghini reden. Beide bestuurders kregen een boete van 1200 euro, die zij direct betaalden.

Vanuit de Hoek van Holland reden tien Porsches, een Lamborghini en een Ford GT met een behoorlijke snelheid richting Leipzig om daar een kijkje te nemen in de Porschefabrieken. Enkele van deze bestuurders werden op de A1 ter hoogte van Rijssen geconfronteerd met een politieauto en minderden daarom vaart. Twee motoragenten zagen drie snelheidsovertreders tussen Azelo en Buren die hun snelheid niet hadden aangepast.

Op de A1, ter hoogte van Hengelo Noord werden snelheden gemeten van 200 kilometer per uur. Na correctie bleef hier nog 185 kilometer per uur van over. In opdracht van de Officier van Justitie moesten de beide bestuurders 1200 euro boete betalen, dit omdat men al vanaf Deventer met deze snelheden reed.
Provincie:
Tag(s):