maandag, 6. augustus 2007 - 14:47

Ierse homo ernstig mishandeld tijdens Gay Pride weekeinde

Amsterdam

De politie heeft tijdens het weekeinde vanwege de activiteiten rond de Gay Pride opnieuw te maken gehad met mishandeling van homoseksuelen. Een 34-jarige Ierse man is zwaargewond geraakt en moest opgenomen worden in het ziekenhuis.

De man is zwaargewond geraakt nadat hij op de Nassaukade / Kinkerstraat met een zwaar voorwerp werd neergeslagen. Even na 03.00 uur liep de Ier met z'n Spaanse vriend over de Nassaukade, terugkomend van de Gay-Pride. Toen twee jongemannen op aggressieve toon iets riepen naar het stel ontstond een woordenwisseling.

Dit ontaarde in een handgemeen waarbij het slachtoffer met een hard voorwerp werd geslagen en vrijwel direct knock-out ging. De politie heeft in dezelfde nacht van zondag 5 augustus op maandag 6 augustus met een speciaal team geprobeerd mogelijke daders te traceren.

Ondanks de extra inzet van agenten in burger en motoragenten kon tot op heden niemand worden aangehouden. Er wordt rekening gehouden met homogerealteerd geweld.

Het Ierse slachtoffer is met een kaak- en neusbreuk en een verschoven nekwervel opgenomen in een ziekenhuis en moest een spoedoperatie ondergaan. Zijn toestand wordt omschreven als stabiel. Het onderzoek loopt. Behalve dit incident zijn er bij het speciale team 'Roze in Blauw' geen verdere meldingen binnengekomen.
Provincie:
Tag(s):