woensdag, 28. november 2007 - 22:35

Integrale controle succesvol

Den Haag

Voor de negende keer hield Politie Haaglanden in samenwerking met de Belastingdienst, de Inspectie voor Verkeer & Waterstaat, het Korps Landelijke Politie Diensten, het Openbaar Ministerie op dinsdagavond 27 november in de Uytenhagestraat een integrale verkeerscontrole. In totaal werden 1670 voertuigen langs de Catch-scanner gevoerd en gecontroleerd. 60 voertuigen gaven hierbij een "hit" en zijn nader gecontroleerd.

De belastingdienst heeft dertien keer beslaggelegd op een personenauto en heeft zes voertuigen af laten slepen. Daarnaast incasseerde zij een bedrag van 3970 euro aan openstaande vorderingen. De Inspectie van Verkeer en Waterstaat (IWV) controleerde twaalf taxi's. Van één taxi werd de vergunning ingetrokken en een taxi kreeg een rijverbod vanwege een verlopen APK. Een chauffeur kreeg een schikkingsvoorstel van proces-verbaal van 1350 euro wegens overtreding van de rij- en rusttijden.

Van 150 bestuurders werd een blaastest afgenomen. Twee hadden teveel gedronken en één chauffeur verkeerde onder invloed verdovende middelen. De politie schreef 85 bekeuringen uit voor voornamelijk verlichting en kleine gebreken aan voertuigen. Kleine gebreken konden ter plaatse worden verholpen, hiervoor was de ANWB aanwezig om mensen ter plaatse te helpen. Eén man reed in een gestolen auto. De ploeg executie van Politie Haaglanden (BETEX) inde een bedrag van bijna 3.000 euro aan openstaande boetes. Tot slot werd een man aangehouden die nog 36 dagen gevangenisstraf moest uitzitten.

Al met al kijken de deelnemende organisaties terug op een geslaagde actie.
Provincie:
Tag(s):