zaterdag, 7. juli 2007 - 22:50

Kabouter Plop opent themapark in Dalen

Dalen

Plopsa, de themaparkdivisie binnen Studio 100, bouwt in samenwerking met Center Parcs een Plopsa-park in Nederland. Het nieuwe themapark wordt gevestigd naast Center Parcs De Huttenheugte in Dalen, nabij Coevorden en is het eerste Plopsa-park dat Studio 100 in Nederland gaat realiseren.

Er bestaan al drie succesvolle Belgische Plopsa-parken in De Panne, Hasselt en Coo. De Studio 100-figuren zijn ook in Nederland zeer bekend en de drie Belgische Plopsa-parken trekken dan ook een groot aantal Nederlandse bezoekers.

Om die redenen was Plopsa, de themaparkdivisie binnen Studio 100, sinds twee jaar op zoek naar een geschikte locatie voor een Plopsa-park in Nederland. Er werden diepgaande gesprekken gevoerd met circa 35 verschillende partijen waarvan er uiteindelijk twee overbleven: Center Parcs en Ahoy in Rotterdam. De gesprekken met Rotterdam over de vestiging van een Plopsa-park aldaar zijn nog niet afgerond. Indien deze gesprekken tot een positief resultaat leiden, wordt wellicht rond 2010 een tweede Nederlands Plopsa-park naast Ahoy gebouwd.

Naast Center Parcs De Huttenheugte wordt een overdekt themapark gebouwd met een oppervlakte van 15.000m² waarvan 10.000m² overdekt en 5.000m² in de openlucht. Het park wordt gethematiseerd rond de Studio 100-figuren Kabouter Plop, Samson & Gert, Bumba, Piet Piraat, Mega Mindy en het Huis van Anubis. Deze figuren krijgen elk een eigen zone met leuke attracties die geschikt zijn voor kinderen van 4 tot 11 jaar. Dagelijks vindt er een show plaats met een Studio 100-figuur.

Het indoorpark zal 3.500 bezoekers tegelijkertijd kunnen ontvangen. Op jaarbasis verwacht de directie 300.000 bezoekers. Het park biedt minimaal 50 mensen werk. Met de bouw van het themapark is een investering van vijftien miljoen euro gemoeid. Het is het streven om in januari 2008 met de bouw te beginnen. Naar verwachting kan het park dan rond Kerstmis 2008 worden geopend.
Provincie:
Tag(s):