Onder perfecte weersomstandigheden sneuvelden tijdens de 24e
Unive Drenthe Marathon in Klazienaveen maar liefst drie parcoursrecords.
De Keniaan Benjamin Kipkosgei verpulverde het zeven jaar oude record van de
Rus Semenov en liet nu de klok stilstaan op een prachtige tijd van 2.19.54.

De Etiopier Teklay Reda bleef driekwart van de wedstrijd in het spoor van de Keniaan maar moest uiteindelijk met een blessure afhaken. Wel bleef hij ook nog onder het parcoursrecord: 2.23.27. Viervoudig Oekrains marathon kampioen Viktor Rogovoy werd 3e in 2.25.02

Joanna Chmiel liet zich tijdens de wedstrijd begeleiden door twee Pooolse
tempomakers en met een tijd van 2.47.17 kreeg zij loon naar werken waarmee zij twee minuten onder de oude tijd van de Russin Piliavina bleef. Petra Knops werd 2e (3.09.10) en Marion van Oosten 2e in 3.12.55

De halve marathon kreeg voor het eerst sinds jaren weer een Nederlandse winnaar. Erik Negerman uit Hilversum liep juichend over de finish streep in 1.08.45. Rinny Agten (Belgie) werd 2e in 1.10.57 en Jan Venhuizen 3e in 1.10.57. Meervoudig Nederlands kampioene Anne van Schuppen schudde ook deze keer de gehele concurrentie van zich af en eindigde de halve marathon in 1.20.12. De Poolse Danuta Pietruszynska werd 2e in 1.21.50. De Drentse Bertha Bruggenkamp ging als 3e over de streep: 1.26.45.

Het 3e parcoursrecord werd gelopen door oud Europees Kampioen Steeple Simon Vroemen op het onderdeel Open Drents Kampioenschap 10 kilometer. Hij noteerde 31.12. Jan van Ommen werd 2e (33.12) en Harm Jan Martens 3e in 33.16 min.

Ook bij de dames een Drentse winnaar Haile Lemmink uit Paterswolde (41.08), Liane de Wit werd 2e in 41.08 en Marleen Herbert 3e (43.26)

Het totaal aantal inschrijvingen lag ongeveer 10 procent hoger dan in 2006.