dinsdag, 6. november 2007 - 20:04

Kip Caravans koerst af op faillissement

Hoogeveen

Caravanmaker Kip Avento uit Hoogeveen koerst af op een faillissement. De ongeveer tachtig werknemers van Kip, die hierover dinsdagmorgen zijn geïnformeerd, hebben hun hoop gevestigd op een doorstart.

De Kip-caravans zijn onderdeel van de Tirus Group. Door de aanhoudend slechte resultaten van de Belgische caravanbedrijven ziet de Tirus Group zich genoodzaakt om morgen faillissement aan te vragen voor alle zes Benelux-vestigingen.

CNV-onderhandelaar Gerard van Dijk heeft vanmorgen een gesprek gehad met ondernemingsraad en directie. "Het is te hopen dat er inderdaad een doorstart komt. Want de Kip-caravans zijn een topproduct, het zou echt zonde zijn als daar een eind aan komt."

Volgens de onderhandelaar maakt een doorstart echter een goede kans. "Kip wordt meegesleurd door de dramatisch slechte resultaten van de Belgische bedrijven uit de Tirus Group, zoals Beyerland, Chateau en Crystal. Ik denk dat er voor Kip zeker een toekomst is. Het bedrijf draait goed, er is een opwaartse lijn. Op de RAI bleek onlangs ook dat er een goede markt voor is. Dus ik heb er goede hoop op."

Van Dijk houdt de komende tijd nauw contact met de directie en, zodra het faillissement een feit is, met de curator.
Provincie:
Tag(s):