vrijdag, 13. juli 2007 - 15:50

Koeriers onderschept op nieuwe heroïneroute

Schiphol

De Nationale Recherche heeft met de aanhouding van vier mannen, waaronder twee drugskoeriers, in de internationale heroïnehandel een nieuwe smokkelroute aan het licht gebracht. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekendgemaakt.

In samenwerking met de douane en Koninklijke Marechaussee onderschepte de Nationale Recherche afgelopen woensdag op Schiphol twee koeriers die met koffers vol heroïne vanuit Kazakhstan waren geland. De Centraal-Aziatische republiek aan de grens met China is niet eerder in beeld gekomen als doorvoerland in drugsroutes naar Nederland.

De koeriers waren door de drugsorganisatie naar Kazakhstan gestuurd om de heroïne op te halen. Zij deden zich voor als zakenlieden. Hun koffers met kleding bevatten zelfgemaakte broeken waarin in totaal ongeveer 22 kilo heroïne was verborgen.

In Kazakhstan kregen de koeriers instructies per sms. Ze werden op Schiphol opgewacht door de organisatoren van het drugstransport. De verdachten zijn afkomstig uit Rotterdam en Schiedam. Zij zijn vrijdag 13 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Provincie:
Tag(s):