donderdag, 22. november 2007 - 17:24

Lekkerste bonbon van 2007 komt uit Tilburg

Tilburg

De lekkerste bonbon van 2007 komt uit Tilburg en is gemaakt door de heer Hein Geers van Huize Geers, dat maakte de jury dinsdag 20 november bekend na de finale op de Margriet Winter Fair. Geers wint behalve de titel een reis voor twee personen naar Costa Rica waar een cacaoplantage bezocht zal worden. Ook het publiek koos een winnaar: de heer Jan Willem Jansen van Patisserie de Rouw uit Vught ging met de publieksjury prijs naar huis.

Vijf finalisten streden in de laatste ronde om de titel, nadat ze in twee eerder gehouden rondes hun collega’s achter zich gelaten hadden. Belcolade, producent van hoogwaardige chocolade voor professionals, heeft het initiatief genomen voor deze wedstrijd die alleen toegankelijk is voor professionele chocolatiers.
Het doel van Belcolade is het stimuleren van het vak van chocolatier en meer bekendheid van dit prachtige vak bij het grote publiek verkrijgen.

Het aantal inzendingen voor de nieuwe wedstrijd was hoog: liefst 38 bonbons dongen tijdens de eerste ronde mee naar een plaatsje in de halve finale. Het niveau van de inzendingen was hoog te noemen. Voor de deskundige vakjury dus geen eenvoudige opgave. De bonbons werden beoordeeld op uitstraling, originaliteit, rationaliteit, vakmanschap en vooral smaak.

Robèrt van Beckhoven, juryvoorzitter: “de heer Geers heeft de titel De lekkerste Bonbon van Nederland gewonnen, omdat de smaakcombinatie heel bijzonder en lekker is. De gebruikte techniek is niet eenvoudig, maar de bonbon is bijna perfect gemaakt.�

De heer Geers zegt over zijn overwinning: “Ik had het niet verwacht, maar je hoopt natuurlijk wel dat je uiteindelijk de winnaar bent als je met vier medefinalisten strijdt om die titel! Ik ben vooral heel blij en trots en ga genieten van mijn reis naar Costa Rica!� Volgend jaar zal hij tevens juryvoorzitter zijn van de volgende editie van “De lekkerste Bonbon van Nederland�.
Provincie:
Tag(s):