zaterdag, 15. september 2007 - 0:21

Lelystad gastheer van Brandweervrouwen

Lelystad

Vrijdag 21 en zaterdag 22 september houdt brandweer Lelystad samen het landelijke Netwerk Brandweervrouwen een symposium in Lelystad. Het netwerk brandweervrouwen organiseert elke twee jaar een symposium, steeds samen met een ander brandweerkorps. Onderdeel van het symposium is de uitreiking van de Monsantoprijs. Deze prijs wordt uitgereikt aan iemand die zich heeft ingezet op het gebied van brandweervrouwen of in zijn algemeenheid op versterking van diversiteit binnen de brandweer. Burgemeester Margreet Horselenberg zal de deelnemers aan het symposium officieel welkom heten.

Brandweer Lelystad biedt haar gasten een aantrekkelijke tweedaagse reis langs de Lelystadse kust aan. Iedereen is welkom, maar het programma waarin de thema's cultuur, veiligheid, water en reizen steeds weer op een leuke manier terugkomen, richt zich speciaal op brandweervrouwen en brandweermannen.
De vrijdag staat in het teken van cultuur en veiligheid binnen de brandweer en heeft de vorm van presentaties en discussie. Er worden lezingen gehouden door Carolien van der Wiel (commandant brandweer Amsterdam), Ed Oomes (commandant brandweer Schiphol) en Michiel Verlinden (commandant brandweer Lelystad). Speciale gastspreker is wedstrijdzeiler Roy Heine. Tevens wordt er ook aandacht geschonken aan het 10-jarig bestaan van het Netwerk Brandweervrouwen. Ter gelegenheid hiervan zal een jubileumboek gepresenteerd worden. De vrijdag wordt afgesloten met een diner en een feest aan boord van de Stedemaeght, een prachtig schip van de Hanzestadcompagnie, en de reizigers overnachten aan boord van een hotelschip.
Zaterdag 22 september kunnen de deelnemers kiezen uit een scala aan workshops, zoals scheepsbrandbestrijding,met de KNRM, varen met snelle boten, aikido, reddend zwemmen, de tankautospuit van de toekomst of introduktie brandweerduiken. Deze workshops vinden grotendeels in het openbaar plaats en zijn dus ook zichtbaar voor het publiek. Ter afsluiting van de reis kunnen de deelnemers nog een bezoek brengen aan bijvoorbeeld de Bataviawerf, de Oostvaardersplassen of lekker winkelen in Bataviastad.
Meer informatie over kosten en inschrijfformulier op de de website van de gemeente Lelystad
Provincie:
Tag(s):