maandag, 23. juli 2007 - 13:15

Linda Berendsen uit Hoogeveen in finale Leraar van het Jaar

Hoogeveen

Het Alfa-college is blij en trots dat maar liefst twee docenten, Linda Berendsen en Ton van der Haar, zijn genomineerd voor de verkiezing Leraar van het Jaar 2007. Berendsen, die Engels geeft in Hoogeveen, zit zelfs in de finale. Op 4 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt.

De 36-jarige Linda Berendsen is gekozen uit meer dan duizend kandidaten omdat ze een gedreven docent is met aandacht voor haar omgeving, uitgaat van haar eigen kracht, duidelijk is en zichzelf is.

In totaal zijn er negen onderwijskanjers genomineerd. In mei konden leerlingen, collega’s, leidinggevenden en ouders hun favoriete leraar aanmelden via internet. Berendsen is opgegeven door haar collega Wim van der Put. Hij weet wat het is om te winnen: Van der Put is docent Duits van het Jaar. Een deskundige jury, samengesteld uit de beroepsgroep en het onderwijsveld, heeft alle kandidaten beoordeeld op een aantal kwalitatieve criteria. De jury heeft negen kanjers uitgekozen: drie voor het primair onderwijs, drie voor het voortgezet onderwijs en drie voor het middelbaar beroepsonderwijs. Voor het mbo zijn naast Linda Berendsen van het Alfa-college ook genomineerd: Matthijs van Mansfeld van ROC Midden Nederland en Ad Verhappen van ROC Sint Lucas.

Eén van de prijzen die de docenten voor hun school kunnen winnen, is een smartboard. Naast dit interactief computergestuurd schoolbord krijgen de winnaars op 4 oktober een kunstwerk uitgereikt dat is ontworpen door studenten van de kunstacademie in Enschede. Dezelfde avond zendt Teleac om 21.00 uur op Nederland 1 een liveshow uit waarin de leraar in het zonnetje wordt gezet en de drie winnaars bekend worden gemaakt. Zij mogen zich dan met recht een jaar lang Leraar van het Jaar noemen.
Provincie:
Tag(s):