donderdag, 19. juli 2007 - 19:35

Lopers hebben de derde dag achter de rug

Nijmegen

De wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse hebben vandaag een prima wandeldag gehad. Prachtig maar wel iets te warm weer. De wandelaars liepen vandaag door Malden, Mook, Groesbeek en Berg en Dal.

Rond het middaguur werd na het centrum van Groesbeek de Zevenheuvelenweg bedwongen. Indrukwekkend hoogtepunt op die weg is altijd weer het eerbetoon dat de militairen brengen aan hun gesneuvelde kameraden uit de Tweede WereldOorlog.

Ook liepen vandaag opvallend veel mensen met een T-shirt met daarop de tekst EEN. Met het shirt wordt een statement gemaakt naar de diversen oorlogen. Met dit shirt hopen de lopers het eerste van acht wereldwijde millenniumdoelen uit te dragen: extreme honger en armoede uitbannen. De T-shirts worden verstrekt door het COS, centrum voor ontwikkelingssamenwerking. Gehoopt wordt dat vandaag bij de intocht tien procent van de lopers met EEN op de borst loopt.

Na de intocht had de organisatie eigenlijk weer niets bijzonders te melden op de dagelijkse persconferentie. Wederom geen diskwalificaties en ook geen incidenten. Wel werd gisteren alsnog een deelnemer geschorst nadat hij een agent een grote mond had gegeven bij een oversteekplaats. Bij Wijchen negeerde de man een stopteken van een agent en de maakte amok met de diender. Volgens het reglement van de Vierdaagse moeten wandelaars aanwijzingen opvolgen. Volgens de organisatie reden genoeg om de man te schorsen.

Vandaag zijn 1087 loopliefhebbers uitgevallen. De overige 34.307 deelnemers vertrekken morgenvroeg weer voor een nieuwe en laatste dag van de 91e Nijmeegse Vierdaagse. De Dag van Cuijk zal bemoeilijkt worden door voorspelde regenval. Weerman Jules Geirnaerdt van de Vierdaagse voorspeeld een 90% kans op regen. Voor de wandelaars wordt aangeraden extra droge sokken mee te nemen en te zorgen voor geschikte regenkleding.
Provincie:
Tag(s):