donderdag, 9. augustus 2007 - 14:24

Man opgepakt na bedreiging met wapen

Arnhem

De politie heeft woensdagavond op de IJsseloordweg in Arnhem een 26-jarige man uit Kesteren aangehouden wegens bedreiging. De man wordt ervan verdacht op de autosnelweg A18 tussen Doetinchem en Didam een andere automobilist te hebben bedreigd. Daarbij zou door de Kesterenaar een pistool of iets wat daarop leek zijn getoond.

De bedreigde automobilist waarschuwde de politie in Noord- en Oost Gelderland, die op haar beurt omliggende korpsen waarschuwde om naar de auto van de Kesterenaar uit te zien.

Omstreeks zeven uur zagen agenten de wagen in Arnhem vanaf de A12 het Velperbroekcircuit opdraaien. Op de IJsseloordweg werd de Kesterenaar tot stoppen gemaand en aangehouden. Daarbij werd door de agenten uit voorzorg het dienstpistool ter hand genomen.

In de auto van de man werd een wapen aangetroffen waarvan nog niet bekend is of het een echt vuurwapen is. De Kesterenaar is voor nader onderzoek overgedragen aan de politie Noord- en Oost Gelderland. Wat de aanleiding tot de bedreiging was is vooralsnog onbekend.
Provincie:
Tag(s):