zondag, 2. december 2007 - 15:46

Man schiet op inbrekers

Schoorl

In de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 december zijn drie mannen uit Schoorl aangehouden. Een 54 -jarige en een 28-jarige man probeerden rond 04.00 uur vermoedelijk een woning aan de Hulstweg in Schoorl binnen te komen door de voordeur te forceren.

De 41-jarige bewoner van het pand loste hierop enkele schoten met een vuurwapen. Hierbij raakte één van de indringers gewond. Het tweetal ging er vandoor. De bewoner belde zelf de politie en gaf zijn vuurwapen gelijk af toen deze ter plaatse kwam. Tegelijkertijd kwam er ook een melding binnen van een conflict dat gaande zou zijn op de Laanweg in Schoorl.

Ter plaatse gekomen bleek het om de eerdere indringers te gaan. De 28-jarige man bleek gewond te zijn aan zijn hoofd door de op hem geloste schoten. Zijn verwondingen bleken niet levensbedreigend te zijn. Hij werd overgebracht naar het MCA in Alkmaar ter observatie. Hij werd wel aangehouden, evenals zijn metgezel en de bewoner van het pand aan de Hulstweg. Wat de oorzaak is geweest van dit incident wordt onderzocht.
Provincie:
Tag(s):