dinsdag, 10. juli 2007 - 13:17

Met gestolen fiets wandelen langs politiebureau

Mijdrecht

Twee fietsendieven hebben maandagmorgen 9 juli kennelijk geen rekening gehouden met de oplettendheid van een politieman. Het duo is aangehouden. Rond 10.40 uur die morgen zag een politieman twee mannen langs het politiebureau lopen. Een van de mannen was een 'ambtshalve bekende' van de politieman. Twee minuten later zag dezelfde politieman de mannen weer langs het politiebureau lopen, maar nu hadden zij een nieuw ogende fiets bij zich.

De agent rook onraad, rende samen met een collega het politiebureau uit en hield de verdachten staande. De verdachten verklaarden de fiets te hebben gevonden. Gelet op hun niet erg geloofwaardige verhaal werd het tweetal aangehouden. De ambtshalve bekende verdachte is een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De ander gaf zijn personalia op, maar bij controle daarvan bleken die vals te zijn. Uiteindelijk bleek het om een 22-jarige Pool te gaan.

De verdachten verklaarden de fiets te hebben gevonden en hem naar het politiebureau te hebben willen brengen. Daarbij was het toch wel vreemd dat het tweetal het bureau al was gepasseerd. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. In het politiebureau bleek tevens dat de Pool nog een straf van 30 dagen uit moet zitten.

Van de diefstal van de fiets is tot op heden geen aangifte gedaan. De politie vraagt de eigenaar van deze nieuw ogende Gazelle alsnog aangifte van de diefstal te doen.
Provincie:
Tag(s):